U WORDT GEACHT ZELF DE REGELS TE KENNEN: KIJK OP WWW.KNVB.NL.

De Jacobushoeve competitie wordt gespeeld volgens de KNVB futsal regels op enkele uitzonderingen na:
Regel 3 punt 7: Geen aanvoerder verplicht, wel wenselijk.
Regel 6: Geen doel/grensrechter.
Regel 7: De speeltijd bedraagt 1x33 minuten, en tussen elke wedstrijd in is 2 minuten.
Regel 8: Het eerste genoemde team speelt aan de thuis zijde en neemt de aftrap.
Regel 9: Een plafondbal is een vrije trap op de zijlijn ter hoogte van waar de bal het plafond heeft geraakt.

Per team max. 12 spelers; opgegeven voor aanvang, met naam, voornaam, geboortedatum, adres en telefoonnummer, en een recente pasfoto (niet ouder dan 2 jaar). Hierna mogen geen spelers meer worden opgegeven, of veranderingen in de eerste periode van de competitie. Alleen tussen twee periodes, uiterlijk een dag voor de aanvang van de wedstrijd van de volgende periode.

Belangrijke regels:

  1. Alle vrije trappen zijn 'direct', tenzij de scheidsrechter anders aangeeft.
  2. Op de keeper mag teruggespeeld worden in zijn strafschopgebied, hij mag de bal niet in zijn handen pakken. Een terugkopbal mag hij dus ook niet in de handen pakken!
  3. Er zal dit jaar strenger worden gefloten. Ook bij het niet tijdig afstand nemen bij vrije trappen, of intrap bij herhaling direct twee minuten straftijd.
  4. Bij foutief wisselen, dit dient te gebeuren zo dicht mogelijk bij de middellijn, en de uitkomende speler moet de zijlijn genaderd zijn, is de straf twee minuten voor de inkomende speler.
  5. Op de shirts moeten duidelijk leesbare nummers aangebracht zijn.
  6. Een rode kaart of twee keer geel in dezelfde wedstrijd betekend een automatische schorsing voor minimaal het eerstvolgende duel. De schorsingen gelden voor zowel beker- als competitie duels.
  7. Heeft een speler tijdens de competitie of beker wedstrijden tien minuten straf bij elkaar gekregen dan betekent dat automatisch een wedstrijd schorsing voor de eerst daarop volgende wedstrijd.

In alle gevallen waarin dit reglement niet voorziet, beslist de wedstrijdleiding.

Een kwartier voor aanvang moet men het wedstrijd formulier ingevuld hebben. Niet op komen dagen, betekent een verloren wedstrijd met 5-0 en €50,- boete. Te laat komen opdagen, betekend een achterstand van 2-0. Na tien minuten is de wedstrijd gespeeld, verloren met 5-0 en heeft het team €50,- boete.

Strafmaatregel na staking, of weglopen in een wedstrijd.

Een team dat wegloopt uit een wedstrijd staakt meestal uit onvrede over de leiding. Om dit tot een minimum te beperken, gelden de volgende regels:

Het veroorzakend, of weglopend team heeft de wedstrijd altijd verloren met minimaal 5-0. De veroorzakende speler(s) krijg(t)(en) minimaal 1 wedstrijd schorsing. Van het veroorzakende team krijgt iedere speler twee minuten straftijd op papier. Het veroorzakende team krijgt drie punten in mindering, en €50,- boete. Deze boete moet voor de eerstvolgende wedstrijd voldaan zijn. De wedstrijdleiding bepaalt de straffen.

DIT SEIZOEN GAAT ER ZONDER PARDON STRENGER WORDEN OPGETREDEN BIJ COMMENTAAR OP DE (WEDSTRIJD-) LEIDING.

Wanneer twee teams dezelfde kleuren shirt dragen, moet het eerst genoemde team voor andere shirts zorgen, of hesjes dragen.

In alle vier de poule's ontmoeten de teams elkaar drie maal tijdens de competitie. De kampioenen van de B-Poule promoveren direct naar de A-Poule, en spelen met de kampioenen van de A-Poule om het algehele kampioenschap. De periodekampioenen van de B-Poule en de nummers zeven van de A-Poule spelen om een plaats in de A-Poule. De nummers acht uit de A-Poule degraderen direct naar de B-Poule. De algeheel kampioen en de bekerwinnaar spelen om de Ton Möhle wisseltrofee. Periode kampioenen van de A-Poule van beide competities spelen in een finale avond om de wissel trofee.

Een ieder die deelneemt aan de Jacobushoeve competitie, speelt voor eigen risico!